Sredinom 2006 godine nakon višegodišnjeg traženja obitelji Šajatović I Paunović iz Zagreba, kupile su parcelu velicine 25000 m2 za sadnju maslina.

Parcela je bila sva u šikari tj nekorištena vec nekoliko desetaka godina, a nalazi se između Barbarige I Bala, na području Bala I to na mjestu idealnom za bavljenje ekološkim uzgojem maslina.

Nakon kupnje krenula je opsežna priprema terena za sadnju maslina, a sve prema ekološkim standardima. Početkom 2007 uspjeli smo posaditi 950 maslina većinom domaćih sorti (Istarska bjelica, Buža puntoža, oblica, leccino I pendolino) I to kao poljoprivredno gospodarstvo FIMAS d.o.o.

Do sada smo sudjelovali na nekim natjecanjima te je nas trud nagrađen na Maslini Split, Nočnjaku, Medulinu, a uvršteni smo I u svjetski vodić maslinovog ulja Flos olei 2013.

Proizvodimo ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje VALENCANO.

NAGRADE

2017.

2018.

2019.

DRUGI O NAMA

Ekstra djevičansko Valencano zlatno-žuto ulje s primjesama zelenkaste boje ima bujnu aromu s povrtnim notama artičoke i divlje cikorije s primjesama mente i ružmarina.

Kompleksan i elegantan okus obogaćen je okusom zelene salate, crnog papra i badema s jasnom naznakom gorčine, a najbolje bi se sparilo s kuhanom hobotnicom, carpacciom od tunjevine, brusketima s rajčicama, salatom od sabljarke, pečenim radičem, juhom od leće, rižotom s vrganjima, peradi ili janjetinom s roštilja, srednje zrelim sirom.

IZ MEDIJA

NARUČITE